Πυρίμαχα Σκεύη
08/02/2016
Μοσχάρι γιουβέτσι
12/02/2016

Γίγαντες

500 γρ γίγαντες
3 κρεμύδια ξερά
3 κρεμύδια φρέσκα
λίγο άνιθο
1 πράσο
4 ντομάτες φρέσκιες
λίγο πελτέ
1 ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το βράδυ στο νερό.
Το πρωί τοποθετούμε τους γίγαντες στο πήλινο σκεύος..
Κόβουμε τα κρεμύδια, τον άνιθο, το πράσο, τις ντομάτες και τα τοποθετούμε μέσα.
Διαλλύουμε τον πελτέ  σε λίγο νεράκι και τον ρίχνουμε μέσα.
Πρσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τόσο νερό ,ώστε να σκεπαστούν οι γίγαντες.
Ψήνουμε στους 180 C  για 2 ώρεςc