Γίγαντες
12/02/2016
Ρεβύθια φούρνου
12/02/2016

Μοσχάρι γιουβέτσι

1.500 γρ. μοσχάρι σε μερίδες
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κρεμύδι ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1-2 φύλλα  δάφνης
αλάτι-πιπέρι
κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
Τοποθετήτε στο σκεύος το κρέας, το κρεμυδάκι,την ντομάτα, τον πελτέ, λίγο ζεστό νερό (2 ποτήρια), κλείνετε το σκεύος και το τοποθετήτε στο φούρνο για 2 ώρες στους 180.
Ελέγχουμε το κρέας και αν έχει μαλακώσει συμπληρώνουμε ζεστό νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Αφήνουμε ανοιχτό το σκεύος για να ανακατεύουμε το ζυμαρικό μας.
Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Μπορείτε να αντικαταστέισετε το κριθαράκι, με χυλοπίτες, κοφτό μακαρονάκι ή άλλο ζυμαρικό.